ביסק מנגולד

ביסק מנגולד

ביסק המנגולד הזה הוא נפלא. ביסק קרמי עם טעם עשבוני, נגיעה של מרירות של המנגולד וחמיצות לימונית רעננה שמאזנת את הכל.

מה זה ביסק?

ביסק (Bisque בצרפתית) הוא מרק קרמי מתובל מאוד שמגיע מן המטבח הצרפתי.

מרק הביסק המוכר והפופולארי הוא כמובן ביסק הסרטנים העשוי ממיצוי של סרטנים. אך ניתן להכין גם מרקי ביסק גם מירקות. 

ביסק מנגולד

המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחה אביבית.

את מנת הביסק מנגולד הגשתי לאחר מנת הטרטר דניס בחיבוק אניסי. לכן רציתי מנה שתהייה עם טעמים טיפה יותר מודגשים ופה המנגולד נכנס בצורה מושלמת לתפקיד.

בהכנת הביסק מנגולד אנחנו משתמשים בטכניקה שממצה את טעמי המנגולד למקסימום, על ידי בישולו בנוזלים. אידויים, הוספת נוזלים, אידויים ולאחר מיכן בישול בנוזל שישמש כציר הביסק. 

חשוב מאוד לשים לב בשלב בישול המנגולד שלא לבשל אותו יותר מידי מאחר והוא נוטה לשחרר מרירות לאחר בישול ארוך. אנחנו רוצים את המריריות בטעם המנה אך לא להגזים.  

ביסק מנגולד

ביסק מנגולד

סוג המנה מרק
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ביסק, ביסק מנגולד, מרק
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 336 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

מצרכים להכנת ביסק מנגולד:

  • 2 צרורות מנגולד שטופים וקצוצים
  • 8 כפות חמאה
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות קמח להסמכה
  • זילוף מיץ לימון (אופציונאלי)
  • סומק לעיטור

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את המנגולד ומאדים אותו, ללא מכסה, עד לקבלת צבע ומרקם של בצל מטוגן. (לא לטגן יותר מידי כי התבשיל יצא מר).

  2. מוסיפים את היין הלבן ומאדים 10 דקות נוספות, על אש גבוהה, ללא מכסה עד שהתערובת כמעט יבשה.

  3. מוסיפים את המים ומאדים את התערובת עוד 10 דקות נוספות על להבה בינונית. לערבב מידי פעם.

  4. מסננים במסננת את כל חומרי הביסק לתוך סיר. לוחצים על המנגולד על מנת להוציא ממנו כמה שיותר נוזלים. ממליחים בעדינות על מנת לקבל נוזל מרוכז עם טעם. זורקים את המנגולד.

  5. מנפים בהדרגה את הקמח אל תוך הסיר תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת ומחממים על אש קטנה 5 דקות עד שהביסק מסמיך.

  6. מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בסומק.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה

רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה

רביולי תוצרת בית ממולא בבשר סרטנים ופטריות כמהין. הרביולי מוקפץ בחמאת טרגון ומוגש יחד עם מנגולד מאודה. רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רגע לפני הקיץ. רביולי […]

מרק שעועית יווני

מרק שעועית יווני

מרק שעועית וירקות מנחם ומחמם ביום חורף קר יכול בקלות להחליף בכיף ארוחה שלמה. מרק שעועית יווני המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית. מרק הפסולדה – מרק שעועית יווני – הוא אחד מן המנות המפורסמות והמוכרות של המטבח היווני ומקורו באזור חבל מקדוניה. לעיתים מוגדר […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון