תערובת החמישה תבלינים מורכבת מכוכב אניס, ציפורן, קינמון סיני, פלפל סצ'ואן וזרעי שומר טחונים.
בוטנים בחמישה תבלינים
בוטנים בחמישה תבלינים – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.
מנת הבוטנים בחימשה תבלינים היא מעיין נישנוש קטן על מנת להכין את האורחים לקראת האוכל ולשמש כמשהו מלוח לצד האלכוהול.
השימוש בתבלין חמשת התבלינים מעניק לבוטנים טעם ייחודי ומרתק.
ניתן להגיש את הבוטנים חמים או קרים ואפילו אפשר לשמור אותם למספר ימים בצנצנת סגורה.
בוטנים בחמישה תבלינים
בוטנים בחמישה תבלינים
סוג המנה מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות בוטנים, בוטנים בחמישה תבלינים
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 515 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
חומרים להכנת הבוטנים בחמישה תבלינים:
- 500 גרם בוטנים מקולפים לא קלויים
- ¼ כוס מים
- 1½ כפיות מלח
- ¼ כפית תערובת חמישה תבלינים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים המים בסיר וממיסים בהם את המלח. מוסיפים את תבלין "5 התבלינים". מוסיפים למים את הבוטנים ומערבבים. .
שופכים את תוכן הסיר לתבנית אפיה ומסדרים הבוטנים בשכבה אחת. אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות כשעה או עד אשר הבוטנים זהובים. יש לערבב בעדינות את הבוטנים כל 10 דקות
ניתן להגיש חם או קר. אפשר לשמור בצנצנת סגורה במקרר.