אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו
שוברים את גרגירי הפלפל על ידי כף. שמים בסיר את היין, הסוכר, מקל הווניל, מקל הקינמון, הפלפל והציפורן. מבשלים עד שהסוכר נמס.
מוציאים את מקל הווניל. חורצים אותו לאורכו ומקרצפים באמצעות סכין את הגרגירים ליין. מכניסים את האגסים לסיר כך שיכוסו לגמרי ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהאגסים מתרככים.
מוציאים את האגסים ומצמצמים לחצי את הרוטב.
לאחר שהרוטב מתקרר מחזירים את האגסים לרוטב כך שיקבלו צבע עז יותר ומקררים ללילה. מומלץ להפוך את האגסים ברוטב מידי פעם כך שיקבלו צבע באופן אחיד.
מערבבים בקערה את גבינת הרוקפור, המוצרלה ומחצית מהפיסטוקים והאגוזים הקצוצים. ממלאים את האגסים בזהירות בתערובת.
משמנים ריבוע של בצק פילו בחמאה. עליו מניחים ריבוע נוסף של בצק פילו משומן. יוצרים כך שלוש שכבות של בצק פילו. במרכז הבצק מניחים עיגול של גבינת פרום עז ומניחים עליו את האגס הממולא.
מפזרים בצמוד לאגס מתערובת האגוזים והפיסטוקים. תופסים את בצק הפילו בקצוות ועוטפים את האגס.
קושרים בעזרת חוט הקשירה מסביב לבצק ומקפלים למטה את הקצוות, בצורה של פרח שקצה האגס מבצבץ. מסדרים את האגסים בתבנית אפיה על נייר אפייה ששומן בחמאה.
אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות כ 18 דקות או כשבצק הפילו משחים. מניחים את האגס על צלחת הגשה, מסירים את החוט. מפזרים מסביב את הרוטב של האגסים ומתערובת האגוזים והפיסטוקים.