מרק קארי תאילנדי עם פטריות שי-מגי ושרימפס
פותחים את קופסאות קרם הקוקוס. אוספים כ 3 - 4 כפות של שומן הקוקוס שקרוש בחלק העליון של הפחית ושמים בסיר גדול. במידה והפחית התערבה ואין שומן קרוש משתמשים בקרם עצמו. מחממים את השומן על אש בינונית עד שהוא מתחיל לבעבע.
מוסיפים את הקארי האדום ומבשלים תוך כדי בחישה כ- 2 - 3 דקות.
מוסיפים את השאלוט הקצוץ, הגזר הקצוץ והג'ינג'ר הקצוץ.
דופקים על הלמון גראס עם החלק הרחב של סכין על מנת למעוך את הלמון גראס (פעולה זו עוזרת לו לשחרר טעמים). מוסיפים את הלמון גראס לסיר.
מאדים את הירקות כ-5 דקות.
מגבירים את האש לבינונית גבוהה ומוסיפים את הפטריות, קרם הקוקוס וציר העוף. מביאים לרתיחה ומיד מחלישים את הלהבה לביעבוע עדין.
מוסיפים את הסויה והסוכר ומבשלים כ- 30 דקות עד שהמרק מצטמצם ומסמיך קצת.
לאחר 25 דקות בישול (כחמש דקות לפני סיום בישול המרק) מוסיפים את השרימפס למרק.
מסירים את המרק מן האש. מוציאים את הלמון גראס. מוסיפים את גרדת הלימון, רוטב הדגים ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מעבירים את המרק לקערות שמים בכל קערה 3 יחידות של שרימפס. מעטרים עם עירית קצוצה ומגישים.