סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות
שוטפים את התרד ומיבשים במייבש חסה.
אם אין מייבש חסה אפשר לשים עת העלים במגבת ולסובב את המגבת במהירות מעל הראש הצנטרפוגה תייבש את העלים.
שמים את העלים בכלי ייעודי לעישון או כל כלי שאפשר לאטום.
מטעינים את אקדח העישון בשבבי עץ תפוח ומפעילים.
מזרימים עשן אל הכלי עם התרד. נותנים לתרד לעמוד שלוש דקות.
מעבירים את התרד לקערה. מערבבים את התרד עם שמן הזית, החומץ, הפקאנים, החמוציות והמלח.
מעבירים את הסלט לצלחות הגשה ומסדרים פרוסות של גבינת הפטה על ערמת התרד.