מר קרם ברוקולי
מפרקים את הברוקולי וקוצצים את הגזע דק. מרתיחים סיר מים ומוסיפים את הברוקולי. מבשלים 3 דקות ומעבירים את הברוקולי לקערת מי קרח לעצירת הבישול. שומרים את מי הבישול.
ממיסים חמאה בסיר ומאדים את הבצל. מוסיפים את השום והתימין ומערבבים. מוסיפים את היין ומאדים מעט. מוסיפים את כוס אחת ממי הבישול ואת שתי כוסות ציר הירקות ומרתיחים. מנמיכים האש למינימום ומוצאים ושומרים בצד מחצית מכמות הנוזלים.
מוסיפים את הברוקולי לסיר עם מחצית מכמות הנוזלים ומרסקים את הברוקולי היטב. מוסיפים את שאר הנוזלים בהדרגה לקבלת הסמיכות הרצויה.
מגביהים האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.ומוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה ומערבבים. מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.
ניתן להכין מראש ולשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה. במקרה כזה רצוי להוסיף את השמנת בעת הבישול אלה רק לאחר החימום החוזר לפני ההגשה. כמו כן יש לשמור כוס ממי הבישול על מנת לדלל לפי הצורך בעת החימום.
להכנת מנה אישית, מוזגים לספלון קפה עד למחציתו, מקשטים עם פסי שמנת מתוקה ומפזרים מעט פלפל שחור גרוס גס.