Go Back
הדפס
שרימפס עטופים בתפוחי אדמה ברוטב מיונז זעפרן ורוי פלפלים

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גראטן תפוחי אדמה, רוי פלפלים, שרימפס, שרימפס במעטפת תפוחי אדמה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 312 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לשרימפס:

  • 30 שרימפס בלאק טייגר נקיים.
  • 1 תפוח אדמה גדול וקלוף.
  • שמן לטיגון עמוק.

לרוי:

  • 1 תפוח אדמה בינוני מבושל וחתוך לקוביות.
  • 1 פלפל אדום קלוי קלוף ומנוקה.
  • 1 שן שום.
  • 1 כף בצל סגול קצוץ.
  • 4 כפות שמן זית.
  • 4 כפות שמן תירס.
  • מלח ופלפל שחור.

למיונז זעפרן:

  • 2 חלמונים.
  • 1 כפית חרדל.
  • מיץ מחצי לימון.
  • ½ כוס שמן תירס.
  • 50 מ"ל מים חמים.
  • קמצוץ של חוטי זעפרן.

אופן ההכנה

הכנת הרוי:

  1. טוחנים במעבד מזון את תפוח האדמה, הפלפל הקלוי, השום והבצל הסגול ומוזגים תוך כדי טחינה את שני השמנים. לסיום מתבלים במלח ובפלפל.

הכנת המיונז זעפרן:

  1. משרים את חוטי הזעפרן במים החמים מספר דקות ומניחים להצטנן.

  2. בקערה טורפים חלמונים, חרדל ומיץ לימון. מוזגים פנימה את שמן תירס בזרם דק תוך כדי טריפה, עד שנוצר מיונז סמיך. מדללים את המיונז עם מי הזעפרן עד לסמיכות רצויה.

הכנת השרימפס:

  1. בעזרת קולפן היוצר ז'וליינים (ניתן לרכוש בכל חנות כלי בית) קולפים את תפוח האדמה לרצועות ארוכות ועוטפים בהן את השרימפס. מחזקים בקיסם במידת הצורך ומטגנים בשמן עמוק עד לצבע שחום.

אופן ההגשה:

  1. מסדרים בצלחת מעט מהרוי, מניחים את השרימפס העטופים ויוצקים מעל מיונז זעפרן.