שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש
מערבבים את כל חומרי המרינדה. משרים את השרימפס במרינדה. מכסים ושמים במקרר עד הטיגון.
מערבבים את כל החומרים פרט לשמן. מוסיפים השמן ומערבבים. מכסים ומניחים בקירור.
בקערה מניחים את החלמונים, חרדל, מלח ופלפל לבן ומערבבים קלות. ממשיכים לערבב ללא הפסקה תוך הוספת השמן בטפטוף. בהתחלה טפטוף איטי ואח"כ אפשר להגביר מעט לזרם עדין. מערבבים עד שמתקבל מיונז בסמיכות רצויה. מוסיפים את החומץ ומתקנים את התיבול עם מלח ולפלפל לבן. מוספים עשבי התיבול הקצוצים, השאלוט הקצוץ, חלבון ביצה קשה וצלפים. מערבבים מעט. מכסים ושומרים במקרר (חשוב מאד לשמור בקירור שלא יתקלקל).
מחממים סיר עם שמן עמוק (טמ' 170 מעלות. לא חם מאוד). מוציאים השרימפס מהמרינדה, ממליחים ומפלפלים את השרימפס. מערבים את הבלילה וטובלים בה את השרימפס כך שיכסה אותם היטב. מטגנים את השרימפס בשמן כ- 3 דקות עד שמקבל צבע זהוב יפה (רצוי לטגן כל פעם חלק מהכמות) מוציאים לנייר סופג.
מניחים את כל השרימפס החם על מגש עם נייר. במרכז שמים קערה עם הרוטב הקר. כל אחד טובל את השרימפס ברוטב ואוכל.
רוטב הגיריביש מתקלקל מהר. מה שלא נאכל יש לזרוק באותו היום.