Go Back
הדפס
שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית

שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית

שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות שרימפס, שרימפס ברוטב עגבניות
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 186 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 ק"ג שרימפס גדולים או לכל הפחות בינוניים.
  • שמן זית.
  • 2 - 3 בצלים גדולים.
  • 10 - 15 שיני שום.
  • קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.
  • 150 גרם רכז עגבניות.
  • כוס זיתים שחורים מגולענים.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • ¼ כפית  פפריקה חריפה.
  • ½ - 1 כוס ציר דגים.
  • פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית , מוסיפים בצל קצוץ דק ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את רסקי העגבניות, ציר הדגים, הזיתים והפפריקה. מבשלים כ- 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

  2. מוסיפים את שרימפס ל- 4-3 דקות או עד שהם מאדימים. מפסיקים את החימום ונותנים למנה להתקרר.

  3. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.