שקדי עגל על מצע מקלוני תפוחי אדמה בציר פורט
משרים את שקדי העגל כחצי שעה במים קרים. מקלפים את השקדים מהקליפה ומפרידים לאונות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם 200 גרם חמאה. מטגנים עד שהשקדים שחומים מכל הצדדים.
מעבירים לאפיה של 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוהה של 220 מעלות. מדי כמה דקות יוצקים מן החמאה שבסיר על השקדים. מוציאים מהתנור ושומרים חם.
מצמצמים את הפורט, חומץ בין יי אדום ובצלצלי השאלוט בסיר על אש גבוהה עד שמתקבל מרקם סירופי. מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים מעט. מוסיפים את השום, המלח והפלפל. מוסיפים את הנוזלים שנותרו מבישול השקדים. מסירים מן האש וממיסים את 50 גרם החמאה, קוביה אחר קוביה, לתוך הרוטב.
מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצי. חוצים כל חצי לארבע רצועות אורך ויוצרים באמצעות הקולפן מעין צורה של בננה על ידי קילוף הקצווות. מטגנים במחבת טפלון את רצועות תפוחי האדמה עם 100 גרם חמאה וכאשר הם מזהיבים מכסים את המחבת עם נייר פרגמנט. ממשיכים לטגן עד שהתפוחי אדמה רכים ושחומים.
מסדרים במרכז צלחת את תפוחי האדמה. מניחים עליהם את שקדי העגל. יוצקים מעל רוטב פורט.