שטרודל תפוחים וגלידת וניל
מניחים בתוך גאזה את כוכבי האניס, הקינמון והוניל. מערבבים את מיץ התפוחים, היין, כוכבי אניס, מקל וניל ומקל הקינמון בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מכסים וממתינים 10 דקות.
מוסיפים את הדובדבנים והשזיפים ומבשלים בסיר מכוסה כחמש דקות.
מוציאים את הגאזה ומוסיפים את התפוחים והסוכר. מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה עד שהתפוחים רכים והרוטב מצטמצם ל-3 כפות.
ממיסים עמילן במיץ התפוחים הנותר ומוסיפים לרוטב עד הסמכה.
לחמם תנור ל- 350 מעלות.
לרסק את הסוכר, אגוזים והביסקוויטים בממחה.
פורסים מגבת על משטח. מניחים דף פילו על המגבת. מורחים על הדף חמאה מומסת. מכסים בדף פילו נוסף ומורחים אותו בחמאה.
מפזרים על הדף שלוש כפות תערובת. את התערובת שמים על דפי הפילו במרחק 5 ס"מ מהקצה. חוזרים על הפעולה עם עוד שישה עלים. מקפלים את השוליים הצדדיים פנימה ואז מגלגלים בעזרת המגבת. מניחים את הגליל עם ה"תפר" כלפי מטה. מורחים את הגליל בחמאה ומקררים.
אופים במשך 45 דקות. ממתינים 30 דקות אחרי האפייה לפני ההגשה.
מגישים עם גלידת וניל קנויה או ביתית.