ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים
אופים את עצמות המח ב- 180 מעלות כ- 15 דקות.
שולפים המח מהעצם ומטגנים במעט חמאה.
מבשלים את האורז כאשר מוסיפים כל פעם כמות קטנה של הציר ומערבבים כל הזמן. כשהציר נספג באורז מוסיפים עוד מצקת של ציר. בין המצקות מתבלים את האורז בתבלינים ומוסיפים את הדיו וממיסים אל תוך האורז את מח העצם.
חשוב לזכור לשמור קצת מח עצם להגשה.
אחרי 18 דקות בישול עם ערבוב מתמיד וכשהריזוטו מוכן, מוסיפים פרמזן ומערבבים.
בהגשה מוסיפים מח עצם ואת הפטריות המטוגנות.