רוסט פיש טונה אדומה
דוקרים בעזרת סכין קטנה בנתח הטונה ומטמינים בכל חריץ שן שום. מורחים את הנתח בנדיבות בשמן זית מכל הכיוונים.
במחבת חמה מאוד מטגנים ו"סוגרים" את הנתח מכל הכיוונים כ- 2 דקות מכל צד עד להשחמה של שכבה חיצונית דקה. לאטום מכל 4 הצדדים.
מערבבים את הפלפל, החרדל עם הגרגרים, הרוזמרין והטימין בקערה ומורחים מחצית הכמות בתחתית תבנית אפיה בגודל מתאים. מניחים מעל את נתח הטונה ומורחים את הנתח היטב בשארית הממרח.
אופים כ- 6-5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות (מכניסים לתנור את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומצננים - נותנים לעמוד לפחות 10 דקות אחרי הצלייה.
הערה: מידת העשייה המתקבלת היא מדיום-רייר.
מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב, פרט לשמן הזית כ- 2 דקות עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד קבלת ממרח חלק.
פורסים את הטונה לפרוסות דקות. זולפים מהרוטב על הפרוסה ומסביב ומקשטים "בשערות" בצל ירוק וקוביות עגבנייה.