Go Back
הדפס
רוסט פיש טונה אדומה

רוסט פיש טונה אדומה

רוסט פיש טונה אדומה

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ים תיכוני, מטבח צרפתי
תגיות טונה אדומה, קרוסטיני, רוסט טונה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 13 minutes
זמן הכנה כולל 23 minutes
מנות 6
קלוריות 215 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לרוסט:

  • 1.8 ק"ג נתח טונה אדומה נקי מעור ועצמות.
  • 10 שיני שום קלופות.
  • שמן זית.
  • 2 כפות פלפל גרוס טרי.
  • ½ כפית רוזמרין טרי קצוץ.
  • 1 כפית עלי טימין טרי.
  • ½ ק"ג חרדל דיז'ון עם גרגרים.

לרוטב:

  • 1 בצל סגול.
  • 1 כף דבש.
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס.
  • ½ כוס חומץ בן יין לבן.
  • 4 כפות  חרדל דיז'ון חלק.
  • ½ כוס שמן זית .

להגשה:

  • בצל ירוק רענן פרוס לאורכו "לשערות" של כ- 10 ס"מ.
  • עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות.

אופן ההכנה

הכנת הרוסט:

  1. דוקרים בעזרת סכין קטנה בנתח הטונה ומטמינים בכל חריץ שן שום. מורחים את הנתח בנדיבות בשמן זית מכל הכיוונים.

  2. במחבת חמה מאוד מטגנים ו"סוגרים" את הנתח מכל הכיוונים כ- 2 דקות מכל צד עד להשחמה של שכבה חיצונית דקה. לאטום מכל 4 הצדדים.

  3. מערבבים את הפלפל, החרדל עם הגרגרים, הרוזמרין והטימין בקערה ומורחים מחצית הכמות בתחתית תבנית אפיה בגודל מתאים. מניחים מעל את נתח הטונה ומורחים את הנתח היטב בשארית הממרח.

  4. אופים כ- 6-5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות (מכניסים לתנור את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומצננים - נותנים לעמוד לפחות 10 דקות אחרי הצלייה.

  5. הערה: מידת העשייה המתקבלת היא מדיום-רייר.

הכנת הרוטב:

  1. מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב, פרט לשמן הזית כ- 2 דקות עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד קבלת ממרח חלק.

הגשה:

  1. פורסים את הטונה לפרוסות דקות. זולפים מהרוטב על הפרוסה ומסביב ומקשטים "בשערות" בצל ירוק וקוביות עגבנייה.