קרפצ'ו סלמון בלימון בזיליקום ושמן זית
"קוברים" את הפילה במלח גס מכל הכיוונים למשך 30 דקות.
סוחטים לתוך שמן הזית את מיץ הלימונים, ולאחר סחיטת הלימונים מוסיפים גם את הלימונים עצמם חתוכים לשמניות. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
מנערים היטב את המלח מהפילה. מנגבים בדקדקנות בעזרת סכין את כל גבישי המלח הנותרים. לא שוטפים במים!
חותכים את הסלמון לפרוסות אורך במשקל של כ-80 גרם. משרים את הפרוסות בשמן למשך לילה.
מוציאם את פרוסות הסלמון מהמשרה ומניחים על כל צלחת שתי פרוסות דג, לימון וכמה עלי בזיליקום. יוצקים מן השמן מסביב.
מגישים עם לחם טרי וחמאה.