Go Back
הדפס
כנאפה

כנאפה

כנאפה

סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח טורקי, מטבח ערבי
תגיות כנאפה, קנאפה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 8
קלוריות 323 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 600 גרם שערות קדאיף.
  • 300 גרם חמאה רכה.
  • 500 גרם גרם ג'יבנה (גבינת עיזים מתוקה במי מלח) או גבינת ברינזה 20% שומן (משרים במים למשך יומיים להוצאת המליחות).
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 כוס מים.
  • 5 טיפות מי ורדים.
  • 100 גרם פיסטוק לא מומלח קלוף וקלוי.

אופן ההכנה

  1. הקדאיף נשמר קפוא בפריזר. יום מראש מפשירים את הקדאיף במקרר. חשוב שהקדאיף יהיה מכוסה כל הזמן שלא התייבש.

  2. מזקקים את החמאה לסמנה (גי).

  3. מסננים את הגבינה, מפוררים ומספיגים בנייר סופג.

  4. בסיר קטן מחממים כוס מים עם כוס סוכר ו-5 טיפות מי ורדים. מרתיחים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ- 10 דקות.

  5. קולים את הפיסטוקים קלות ומסירים מהאש. בקערה רחבה מפרידים את שערות הקדאיף כך שלא יהיו גושים ומספיגים בעדינות עם הסמנה.

  6. מחממים מחבת גדולה עם חמאה או סמנה ומניחים שכבה של שערות קדאיף (כ- 2/3 מהכמות). מעל מפזרים את הגבינה המפוררת. מפזרים מעל שכבה של שאר (1/3 הכמות) שערות הקדאיף הספוגות בסמנה. מהדקים מעט.

  7. כשהתחתית שחומה, הופכים את הכנאפה ומטגנים על הצד השני מספר דקות ומסירים מהאש.

  8. מניחים בטס גדול ומוזגים מעל את הסירופ בנדיבות רבה. מפזרים מעל פיסטוקים קלויים ומגישים.