כנאפה
הקדאיף נשמר קפוא בפריזר. יום מראש מפשירים את הקדאיף במקרר. חשוב שהקדאיף יהיה מכוסה כל הזמן שלא התייבש.
מזקקים את החמאה לסמנה (גי).
מסננים את הגבינה, מפוררים ומספיגים בנייר סופג.
בסיר קטן מחממים כוס מים עם כוס סוכר ו-5 טיפות מי ורדים. מרתיחים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ- 10 דקות.
קולים את הפיסטוקים קלות ומסירים מהאש. בקערה רחבה מפרידים את שערות הקדאיף כך שלא יהיו גושים ומספיגים בעדינות עם הסמנה.
מחממים מחבת גדולה עם חמאה או סמנה ומניחים שכבה של שערות קדאיף (כ- 2/3 מהכמות). מעל מפזרים את הגבינה המפוררת. מפזרים מעל שכבה של שאר (1/3 הכמות) שערות הקדאיף הספוגות בסמנה. מהדקים מעט.
כשהתחתית שחומה, הופכים את הכנאפה ומטגנים על הצד השני מספר דקות ומסירים מהאש.
מניחים בטס גדול ומוזגים מעל את הסירופ בנדיבות רבה. מפזרים מעל פיסטוקים קלויים ומגישים.