סלט קלמארי על הפלנצ'ה עם מיקס עגבניות
חותכים את מחצית מכמות העגבניות לרבעים ומרחיקים את הגרעינים. חותכים את המחצית השניה לרבעים (משאירים את הגרעינים) ומניחים בצד.
משרים את העגבניות המיובשות בחלב (על מנת להוציא את המליחות), מוציאים מהחלב וקוצצים.
חותכים את הקלמארי לפרוסות גסות.
במחבת ברזל, חמה מאד, קולים עד להשחמה חלקית את העגבניות, ללא הגרעינים, עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. מוציאים ומניחים בצד.
מתבלים את העגבניות הטריות עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
מערבבים בקערה של כל המרכיבים: הקלאמרי, העגבניות המיובשות, העגבניות הקלויות והעגבניות הטריות. מוסיפים את הפטרוזיליה הטרייה, החומץ ומיץ הלימון.
מגישים מיד.