Go Back
הדפס
קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבואנגלו

קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבואנגלו

קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבואנגלו

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות קלמרי ממולא, קלמרי ממולא גבינות, רוטב אבואנגלו
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 4
קלוריות 268 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לקלמארי:

  • 4 פלפלי שושקה.
  • פרוסות מוצרלה חתוכות למקלונים ארוכים.
  • 4 קלמארי גדולים, שטופיים ונקיים מבפנים.

לרוטב:

  • מספר שיני שום.
  • 3 - 4 כפות שמן זית.
  • 1 כף קמח.
  • 150 מ"ל מים.
  • 2 לימונים.
  • מלח ופלפל שחור.
  • פטרוזיליה
  • זסט של קליפת לימון.

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים ומקלפים אותם.

  2. ממלאים כל פלפל בחתיכת גבינת מוצרלה ומכניסים אותו לתוך הקלאמרי. נזהרים שלא למלא את הקלמארי יתר על המידה אחרת הגבינה תצא בזמן החימום. סוגרים את קצוות הקלמארי באמצעות קיסמים, מורחים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים מעל גריל עד שצבעו של הקלמארי הופך לחרוך.

  3. מטגנים את שיני השום במחבת, מוסיפים קמח, מים (כ- 150 מ"ל), מיץ לימון ותיבול לפי הצורך.מוסיפים לרוטב פטרוזיליה קצוצה ויוצקים אותו מעל הקלמארי הממולאים לאחר שמורידים אותם מהגריל.

  4. מקשטים בקליפת לימון מגוררת ומגישים.