Go Back
הדפס
קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח באסקי
תגיות קוקי סאן ז'ק
זמן הכנה כולל 20 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לציר:

  • פלפלים קלויים מגורענים ומקולפים.
  • 2 עגבניות מקולפות ומגורענות.
  • פלפל אדום חריף לפי הטעם.
  • 1 כוס ציר דגים.
  • ½ כוס יין לבן.
  • 3 שיני שום.
  • ¼ כוס  עראק/פסטיס/אוזו/וודקה.
  • ¼ כוס סיידר תפוחים.
  • קרם פרש.
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם.

לצדפות:

  • צדפות קוקי סאן ז'אק - 2 למנה.
  • טרטלטים - 2 למנה.
  • חמאה לטיגון.

אופן ההכנה

  1. מרסקים את כל חומרי הציר בבלנדר או מעבד מזון עד לקבלת נוזל חלק. אם צריך אפשר להוסיף נוזל. מסננים ובודקים טעם.מתקנים ומרסקים פעם נוספת ומסננים.

  2. בכלי חימום מצמצמים ביחד עם קרם פרש וקצת חמאה.

  3. מטגנים את הצדפות בחמאה טיגון מהיר. מניחים על טרטלט או כל מצע אחר ושופכים ציר מסביב. בבסיס הטרטלט ניתן להוסיף את החומר הלא מסונן של הציר.