קונסומה עגבניות קר
מרסקים את העגבניות בבלנדר או במעבד מזון. מרפדים קערה בבד חיתול או גאזה, כך ששולי הבד יישארו מחוץ לקערה. יוצקים את העגבניות המרוסקות לקערה, אוספים את שולי הבד וקושרים לצרור.
מפנים מדף במקרר ומניחים עליו את הקערה. קושרים את הצרור למדף שמעל ומניחים למיץ לטפטף לתוך הקערה במשך הלילה. למחרת, מרתיחים את המיץ ומבשלים שעה על להבה נמוכה, עד שמתקבל נוזל צלול ומרוכז.
מקררים היטב, טועמים ואם צריך מתבלים במלח. מגישים בגביעי יין. ממלאים רק חצי מהגביע עם כמה טיפות שמן זית ואוזו.ניתן לקשט עם גבעול עירית.