Go Back
הדפס
קולי גמבה

קולי גמבה

קולי גמבה

סוג המנה מנות פתיחה, סלטים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות קולי, קולי גמבה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 6
קלוריות 96 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ק"ג גמבה, נקיה מזרעים וגבעולים.
  • ¼ כוס שמן תירס.
  • ¼ כוס  שמן זית עדין.
  • 1 כפית סוכר.
  • 1 ראש שום כתוש.
  • 1 כף אריסה (או שלוב של פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם).
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • מיץ משני לימונים (לערך)

אופן ההכנה

  1. מרסקים במעבד מזון את הגמבה והשום.

  2. מעבירים את התערובת למחבת ומוסיפים שמן וסוכר. מבשלים על אש קטנה עד שהרסק מצטמצם ומאבד את רוב נוזליו.

  3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב ומקררים.מוסיפים את האריסה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים.

  4. מוסיפים את האריסה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים.