Go Back
הדפס
צ'ורוס עם רוטב שוקולד

צ'ורוס עם רוטב שוקולד

צ'ורוס עם רוטב שוקולד

סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח פרואני
תגיות צורוס
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 388 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 250 מ"ל מים.
  • 50 מ"ל  שמן חמניות.
  • ½ כפית מלח.
  • 200 גרם קמח לבן.
  • שמן לטיגון.
  • 2 ביצים.

לרוטב שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר אכותי.
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה.

אופן ההכנה

  1. שמים מים, שמן ומלח בסיר בישול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת גוש.

  2. לקרר בצד למשך כ- 10 דקות (הקירור נועד כדי שהביצים לא תתבשלנה כשמוסיפים אותן בשלב הבא).

  3. להעביר את הבצק לקערה, להוסיף את הביצים הטרופות ותמצית הוניל ולערבב היטב (תחילה הבצק מתפרק אך הוא מתאחד שוב עם הערבוב). לאחר שהבצק אחיד מעבירים את המסה לתוך מזלף עם פייה משוננת.

  4. מחממים שמן בסיר כבד.

  5. מזלפים את הצ'ורוס לתוך השמן החם ומטגנים עד שמזהיב. מוציאים מן השמן ובוזקים מעל אבקת סוכר.

  6. ממיסים את השוקולד במיקרו או באמצעות אמבט אדים (בן מרי) מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. שמים בקערה ומגישים עם הצ'ורוס.