פסטל תפוחי אדמה
מרפדים סיר בבצל פרוס.
מעצבים מהבשר קציצות גדולות ומניחים עם השום, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, שומן הכבש והמלח.מכסים ומאדים על אש קטנה כ- 45 דקות.
מקררים את הקציצות וטוחנים במטחנת בשר את תוכן הסיר (למעט עלי הדפנה) ומחזירים לסיר. מוסיפים חומץ, מלח (אם צריך) ופלפל שחור. מבשלים על אש קטנה לאידוי רוב הנוזלים (זהירות לא לייבש). מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח, קולפים ומועכים לפירה עדין. מוסיפים לפירה שמן, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, מיץ לימון ומתחילים להבליע ביצה אחר ביצה עד שמגיעים למרקם של פירה רך אך לא נוזלי.
משמנים תבנית עגולה קפיצית ( 26/28), מניחים חצי מכמות הפירה. על הפירה משטחים את הבשר ומעל את יתרת הפירה. מורחים את פני הפסטל בביצה טרופה ומשרטטים עם מזלג דוגמאות אורכיות.
אופים בתנור מחומם ל 200 מעלות ל 15 דקות, מנמיכים את החום ל 180 וממשיכים לאפות עוד כ 30 דקות עד שהמאפה מזהיב עמוקות. מקררים מפרקים את התבנית ומגישים פושר.