פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן
מחממים את השמן והחמאה על מחבת על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב נמרצות כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב. ומבשלים לעוד כ- 2 - 3 דקות נוספות. התערובת אמורה להיות חלקה.
מוסיפים את ההאם, הגבינה ואגוז המוסקט. מבשלים עוד כ- 2 דקות. התערובת תתתחיל להסמיך ותתרחק מדפנות המחבת. טועמים ומתקנים תיבול. יש לקחת בחשבון שהגבינה וההאם מלוחים ולכן מאוד סביר שאין צורך להוסיף מלח.
מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ונותנים לתערובת להצטנן. לאחר שהתערובת מצטננת מכסים אותה בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתים עד לילה שלם.
כשרוצים להכין את הפלאפל טורפים את הביצים בקערה. מערבבים את פרורי הפנקו וחצי כפית מלח בקערה נוספת. אוספים כמות של בערך כף מתוך תערובת ההאם והמנצ'גו ויוצרים כדור. טובלים את הכדור בביצה הטרופה ומצפים אותו בתערובת פרורי הפנקו. מניחים את הכדורים המוכנים על נייר אפיה ומקררים אותם במקרר למשך 20 דקות. חובה לקרר את הכדורים לפני הטיגון אחרת הם עלולים להתפרק. בשלב הקירור מכינים את האיולי
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכדורים בכמה נגלות (כדי לשמור על חום השמן) כ- 2 דקות עד שהם שחומים זהובים. מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן. מעבירים לכלי הגשה ומגישים בליווי האיולי המעושן.
מכניסים את חומרי האיולי למעבד מזון עם להב פלדה. מערבבים עד לקבלת איולי. בודקים תיבול ומעבירים לקירור עד לשימוש.