פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט
מניחים בסיר את פילה הדג ומכסים במים. מוסיפים את מיץ הלימון וכן את קליפות הלימון שנסחט. מוסיפים עלי הדפנה, שמן הזית ופלפל הגרוס. מביאים לרתיחה.
מנמיכים האש ומבשלים 10 דקות. מוציאים את פילה הדג.
שמים את פרוסות הלחם הלבן במי הבישול של הדג למספר דקות. מוציאים הפרוסות ומסננים מעט מהמים.
בקערה מפוררים את הדג. מוסיפים את פרוסות הלחם המושרה וחלבון הביצה ולשים היטב. מוסיפים את גרידת התפוז, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית ולשים היטב לקבלת עיסה אחידה. צרים מהעיסה כדורים קטנים (פלאפלים).
מטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל צבע זהוב שחום. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים הנייר סופג.
שמים את הטחינה הגולמית בקערה ומערבבים תוך הוספת מים קרים בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד סמיך למדי. מוסיפים השום, מיץ הלימון, מלח, פלפל ומלח הלימון ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים היוגורט בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מקרם אחיד בסמיכות רצויה.
אופן ההגשה:
שמים רוטב הטחינה בקערה, מפזרים אורגנו יבש ומעט שמן זית. מסדרים את כדורי הפלאפל החמים בקערה ומזליפים מיץ לימון מעל. מגישים מיד עם לחם לבן ובצל ירוק.
ניתן להכין את עיסת כדורי הפלאפל כמה שעות מראש ולשמור מכוסה במקרר (להקפיד שיישאר לח).
רצוי להכין רוטב הטחינה מראש ולהניח במקרר ליום יומיים.
לשים לב. בעת הטיגון, הפלאפל תופס צבע במהירות. זהירות לא לשרוף. להשגת תוצאות טובות במיוחד, ניתן לטגן עד הזהבה קלה, להוציא מהשמן ולתת לפלאפל לנוח מספר דקות בקערה מכוסה ואח"כ להחזיר לטיגון מהיר נוסף עד להשחמה קלה.