Go Back
הדפס
פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות אורז לבן, בליני סלמון, פילה סלמון, רוטב סאקה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 16 minutes
זמן הכנה כולל 41 minutes
מנות 6
קלוריות 315 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • אורז לבן מבושל.
  • עירית קצוצה.
  • 6 נתחי פילה סלמון עם העור (כ- 150 - 200 גרם כל אחד).

לציפוי:

  • 75 גרם פיסטוקים קצוצים דק.
  • כפות זרעי כוסברה.
  • כפות זרעי כמון.
  • ¾ כפית קארי.
  • קורט מלח.

לרוטב:

  • כוס סאקה.
  • 3 כפות דבש
  • ¾ כוס יין אדום.
  • 3 כפות רוטב סויה.
  • כפות חרדל.
  • 3 כפות שמן שומשום.

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מצמצמים כ 5 דקות עד להסמכה קלה.

  2. מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים בהם את הדג למעט החלק עם העור.

  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומניחים את הסלמון כשצד העור על המחבת. מטגנים כ- 3 דקות. הופכים את הדג ומטגנים כדקה נוספת.

  4. מעבירים את הדג לתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-4 דקות או עד שהדג מוכן.

  5. דוחסים את האורז לקערית קטנה והופכים אותה על צלחת ההגשה כך שהאורז יקבל צורה של הכלי. מקשטים בעירית קצוצה. מניחים את הדג על הצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים.