פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז
משרים כוס אורז במים למשך שעה. מסננים ומוסיפים ל-4 כוסות מים רותחים מומלחים. מבשלים 50 דקות על אש קטנה עד ששני הקצוות של האורז נפתחים.
שוטפים את העמילן מהאורז ושמים בסיר עם ½ 1 כוסות מים, כפית שמן וכפית מלח. מרתיחים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
בסיר קטן מרתיחים את הסוכר והמים עד להיווצרות כרמל בהיר. מסירים מן האש ומוסיפים בזהירות את הסויה. משיבים לאש ומערבבים עד להיווצרות נוזל ללא גבישים. מוסיפים את השום, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומצמצמים. מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים את החרדל. מתקנים את הטעם. במידה ומתוק מידי מאזנים באמצעות מיץ לימון, סויה וחרדל. שומרים את הרוטב עד לשימוש.
מחממים את הרוטב ומכינים במקביל את הפילה: מחממים 3-4 כפות שמן במחבת כבד. מפלפלים את הפילה בפלפל שחור גרוס טרי. מטגנים את הפילה עד לרמת מידיום. כ- 2-3 דקות מכל צד (תלוי בחום הגז ועובי הנתח). מניחים לדקה על צלחת. את הנוזלים שהצטברו מוסיפים לרוטב המתחמם.
מערבבים את האורזים בקערה ביחס של 3 ל-1 מן האורז הלבן ואורז הבר בהתאמה. מתקנים את התיבול.
דוחסים את האורז לקערית והופכים במרכז צלחת. מפזרים מסביב את הבשר ויוצקים מעליו ומסביב את הרוטב. מעטרים את גבעת האורז בעירית קצוצה.