Go Back
הדפס
פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח בריטי, מטבח צרפתי
תגיות פטה כבד
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 2 days 1 hour
זמן הכנה כולל 2 days 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1.2 kg Chicken liver.
  • 300 grams Butter.
  • Cognac.
  • 10 Bay leafs.
  • English peppers.
  • 8 Leeks.
  • 350 grams Honey.
  • Assorted biscuits.

אופן ההכנה

Liver Pate:

  1. Marinade liver with the Cognac, bay leafs and English peppers for 24 hours.

  2. Place livers in a strain until all fluids run out.

  3. In a hot pan seal/fry livers with bay leafs and English peppers. Livers must remain rare.

  4. Puree livers, butter, salt and pepper. Move to pate dish and chill for 24 hours.

Honey leek:

  1. Slice leeks to thin disks and sweat in butter with bay leafs and English peppers until soft. Do not color.

  2. Add honey and boil for an additional 5 minutes. Keep refrigerated for at least 24 hours.

To serve:

  1. Remove leeks from fridge at least 1 hour before serving.

  2. Place pate on plate with leeks, and assorted crackers.

  3. Decorate with English peppers and sea salt.