Go Back
הדפס
פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

סוג המנה לחמים, מאפים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות פוקאצה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 2 hours 25 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 45 minutes
מנות 6
קלוריות 388 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לפוקצ'ה לבנה:

  • 1 ק"ג קמח לבן (שטיבל 2).
  • 2 כפות סוכר.
  • 3 כפיות מלח.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 25 גרם שמרים (שימרית).

לפוקצ'ה שיפון:

  • 600 גרם קמח לבן (שטיבל 2).
  • 100 גרם קמח שיפון (שטיבל 7).
  • 3 כפיות מלח.
  • 3 כפיות שמן זית.
  • 25 גרם שמרים (שימרית).

אופן ההכנה

  1. בקערה לישה מערבבים הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. לשים במערבל חשמלי תוך הוספת השמן והמים בהדרגה כ-10 דקות. יוצרים כדור. מקמחים ומתפיחים בקערה משומנת כשעה. לאחר ההתפחה לשים מעט ומתפיחים חצי שעה נוספת. מחלקים ל 4 כדורים ועוטפים בניילון נצמד (ניתן גם להקפיא).

  2. מחממים מראש אבן שמוט בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות למשך חצי שעה.

  3. משטחים את כדור הבצק בידיים (לא מרדדים!) ומניחים את הבצק על אבן השמוט הלוהטת בתנור ואופים 3-2 דקות עד שהשוליים תופחים מעט והתחתית מזהיבה. הופכים ואופים עוד כ-2 דקות. הופכים שוב ווהפעם מורחים בשמן זית (4-3 כפות), מפזרים עלי רוזמרין (30-20 עלים) ומלח ים גס (2 כפיות) אופים 2 דקות נוספות עד שמשחים.