פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני
בקערה לישה מערבבים הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. לשים במערבל חשמלי תוך הוספת השמן והמים בהדרגה כ-10 דקות. יוצרים כדור. מקמחים ומתפיחים בקערה משומנת כשעה. לאחר ההתפחה לשים מעט ומתפיחים חצי שעה נוספת. מחלקים ל 4 כדורים ועוטפים בניילון נצמד (ניתן גם להקפיא).
מחממים מראש אבן שמוט בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות למשך חצי שעה.
משטחים את כדור הבצק בידיים (לא מרדדים!) ומניחים את הבצק על אבן השמוט הלוהטת בתנור ואופים 3-2 דקות עד שהשוליים תופחים מעט והתחתית מזהיבה. הופכים ואופים עוד כ-2 דקות. הופכים שוב ווהפעם מורחים בשמן זית (4-3 כפות), מפזרים עלי רוזמרין (30-20 עלים) ומלח ים גס (2 כפיות) אופים 2 דקות נוספות עד שמשחים.