Go Back
הדפס
פאי רועים ברוטב פטריות עם סלט ירוק וגבינות

פאי רועים

פאי רועים

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח בריטי
תגיות פאי רועים, שאפרד פאי
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 2 hours
זמן הכנה כולל 2 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 299 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לפאי:

  • ½ כוס שמן זית.
  • 4 שיני שום פרוסות דק.
  • 1 כוס בצל קצוץ.
  • 1 כוס תפו"א סגולים חתוכים לקוביות קטנות (ניתן להחליף לתפו"א רגיל).
  • 1 כוס זוקיני או קישואים חתוכים לקוביות קטנות.
  • ½ כוס  גזר חתוך לקוביות.
  • ½ כוס שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות.
  • 1 כוס בצל ירוק פרוס דק לטבעות.
  • ½ כוס פטרוזיליה.
  • 1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ דק (אפשר להחליף לפלפל ירוק חריף).
  • 1 כוס עדשים שחורות קטנות מבושלות היטב.
  • 2 כוסות יין לבן.
  • 5 עלי מרווה קצוצים גס.
  • 1 עלה דפנה.
  • קורט קימל.
  • מלח.
  • פלפל שחור גרוס.
  • 1 ק"ג בשר שמן טחון דק.
  • 3 ביצים גדולות (או 4 קטנות).

למחית שום:

  • 1 כוס שיני שום קלופות.
  • ½ כוס שמן זית.

לכיסוי הפאי:

  • 5 תפו"א בינוניים קלופים.
  • 4 חלמונים.
  • 4 כפות מחית שום.
  •  מים חמים.

אופן ההכנה

הכנת הפאי:

  1. בסיר גדול ושטוח מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הבצל, תפוחי האדמה, הקישואים, הגזר והסלרי ומטגנים היטב כ-10 דקות.

  2. מוסיפים פנימה את העדשים, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הצ'יפוטלה, עלה הדפנה, המרווה, הקימל, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן 4-3 דקות. מניחים בצד.

  3. בסיר נוסף מטגנים על אש גבוהה ומעט שמן זית את הבשר עד שהוא משחים היטב (כמו לבולונז).

  4. כאשר הבשר משחים מוסיפים את הירקות, העדשים והיין הלבן, ומבשלים על אש נמוכה עד שהיין מצטמצם. כ- 8-7 דקות.

  5. מוציאים לקערה, מצננים ומוסיפים את הביצים.

הכנת מחית השום:

  1. מחממים את השמן ואת שיני השום ומנמיכים את האש. מבשלים בסיר קטן על להבה קטנה כ-20 דקות עד שהשיניים מתרככות. אם לא התרככו ניתן להמשיך לבשל עוד 10 דקות. מועכים באמצעות מזלג למחית גסה.

הכנת כיסוי הפאי:

  1. מבשלים את תפו"א במים עד שמתרככים ומועכים לפירה. חשוב להעביר דרך מסננת או כלי להכנת פירה. מקררים מעט. מוסיפים את מחית השום, אגוז מוסקט והחלמונים ומערבבים.

  2. אם התערובת קשה מידי ניתן להוסיף מעט מים. מורחים את התערובת בעובי 2 ס"מ מעל הבשר בתבנית.

    מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ-45 דקות.

  3. אם התערובת קשה מידי ניתן להוסיף מעט מים. מורחים את התערובת בעובי 2 ס"מ מעל הבשר בתבנית.

  4. מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ-45 דקות.