Go Back
הדפס
עוגת קרמל

עוגת קרמל

עוגת קרמל

סוג המנה עוגות, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות עוגת קרמל, קרמל
זמן הכנה 6 hours
זמן בישול 6 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 12 hours 15 minutes
מנות 12
קלוריות 466 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לעוגה:

  • 250 גרם מרגרינה.
  • ½ כפית אבקת אפיה.
  • ½ כוס חלב.
  • 2 כוסות קמח.

לקרם:

  • 1 כוס סוכר.
  • 2 כפות קמח.
  • 2 חלמונים 2
  • 2 כוסות חלב.

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  1. מערבבים במיקסר ושומרים למספר שעות במקרר. מחלקים ל 5 חלקים שווים.

  2. מרדדים מן הבצק כמה שיותר עלים בעובי 2 - 3 מילימטר.

  3. אופים כל עלה בתנור כ- 12 - 15 דקות.

הכנת הקרם:

  1. מערבבים את הקמח והחלמונים. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות חלב קר. מערבבים לתערובת חלקה.

  2. בסיר אחר שמים את הסוכר. מבשלים על האש עד לקבלת קרמל חום.

    מורידים מהאש ומוסיפים את התערובת. מחזירים ללהבה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

הרכבת המנה:

  1. מרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים על כל עלה מהתערובת ומניחים על העלה הקודם עד שיוצרים 5 שכבות.