Go Back
הדפס
עוגת טרס לצ'ס

עוגת טרס לאצ'ס

עוגת טרס לאצ'ס

סוג המנה עוגות, קינוח
סוג המטבח מטבח פרואני
תגיות טרס לאצ'ס
זמן הכנה 2 hours
זמן בישול 1 day 3 hours
זמן הכנה כולל 1 day 5 hours
מנות 6
קלוריות 366 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • חמאה לשימון התבנית.
  • 5 ביצים מופרדות.
  • 1 כוס סוכר.
  • 2 מקלות וניל.
  • 4 כפיות רום כהה.
  • ¼ כוס חלב 3%.
  • כפיות אבקת אפיה.
  • 1 כוס + 2 כפות קמח.
  • ¼ כפית מיץ לימון.
  • 200 גרם חלב מרוכז.
  • 100 מ"ל שמנת 38%.
  • 100 מ"ל חלב 3%.
  • 1 אננס טרי.
  • 1 קופסאת שימורים של חלב מרוכז ממותק.

אופן ההכנה

ריבת החלב:

  1. מבשלים את קופסת השימורים סגורה במים רותחים ומבעבעים למשך שעתיים. מניחים להתקרר לפני שפותחים את הקופסא.

עוגה:

  1. ‏מחממים תנור ל- 180 ‏מעלות צלזיוס.

  2. משמנים בחמאה את התבנית.

  3. מבשלים את מקל הווניל ברבע כוס החלב ומקררים.

  4. מקציפים את החלמונים עם חצי ‏כוס סוכר לקצף תפוח ואוורירי. מוסיפים את החלב עם גרגירי הווניל, כפית אחת רום ומערבבים היטב. מוסיפים את אבקת האפייה וכוס הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד.

  5. ‏מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת, מוסיפים את מיץ הלימון וחצי ‏כוס הסוכר הנותרת ומקציפים עד לקבלת קצף גמיש. מקפלים את הקצף אל תוך הבלילה ויוצקים לתבנית.

  6. אופים כ- 30 ‏דקות עד ‏שקיסם המוכנס לעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.

קרם חלב:

  1. מבשלים את מקל הווניל בחלב הנותר ומקררים. מערבבים את החלב המרוכז, השמנת והחלב הנותר עם שארית תמצית הווניל והרום. כשהעוגה מתקררת, מחוררים אותה בעזרת מזלג. יוצקים ‏את תערובת החלב באופן שווה על העוגה, מכסים ‏בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

הכנת האננס:

  1. מקלפים ופורסים את האננס לפרוסות עגולות משוננות.

הרכבת המנה:

  1. בוצעים עיגולים של עוגה בעזרת כוס.

  2. מניחים פרוסת אננס ומעליה עיגול עוגה. יוצקים ריבת חלב בנדיבות ומעליה מניחים עוד עיגול עוגה.

  3. יוצקים מקרם החלב על המגדל ומגישים.