עוגת טרס לאצ'ס
מבשלים את קופסת השימורים סגורה במים רותחים ומבעבעים למשך שעתיים. מניחים להתקרר לפני שפותחים את הקופסא.
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
משמנים בחמאה את התבנית.
מבשלים את מקל הווניל ברבע כוס החלב ומקררים.
מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף תפוח ואוורירי. מוסיפים את החלב עם גרגירי הווניל, כפית אחת רום ומערבבים היטב. מוסיפים את אבקת האפייה וכוס הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד.
מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת, מוסיפים את מיץ הלימון וחצי כוס הסוכר הנותרת ומקציפים עד לקבלת קצף גמיש. מקפלים את הקצף אל תוך הבלילה ויוצקים לתבנית.
אופים כ- 30 דקות עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.
מבשלים את מקל הווניל בחלב הנותר ומקררים. מערבבים את החלב המרוכז, השמנת והחלב הנותר עם שארית תמצית הווניל והרום. כשהעוגה מתקררת, מחוררים אותה בעזרת מזלג. יוצקים את תערובת החלב באופן שווה על העוגה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
מקלפים ופורסים את האננס לפרוסות עגולות משוננות.
בוצעים עיגולים של עוגה בעזרת כוס.
מניחים פרוסת אננס ומעליה עיגול עוגה. יוצקים ריבת חלב בנדיבות ומעליה מניחים עוד עיגול עוגה.
יוצקים מקרם החלב על המגדל ומגישים.