עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס
שוטפים היטב את הפלפלים והעגבניות. מורידים את מכסה העגבניות והפלפלים (מעין כובע) ומנקים את הגרעינים מהפלפלים. שומרים על תוכן העגבניות לאחר סינון הגרעינים.
מטגנים את הצנוברים והשקדים.
בנפרד מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את האורז, הצימוקים, שום כתוש, בצל הירוק קצוץ, קינמון, ולבסוף את הצנוברים והשקדים. מוסיפים את מיץ העגבניות והתוכן של העגבניות הקצוץ, ומוסיפים מעט מים.
מבשלים כ- 10 - 12 דקות תוך כדי ערבוב כדי למנוע הידבקות לתחתית המחבת.
קוצצים את הנענע ומוסיפים לאורז כאשר האורז מוכן.
מתבלים לפי הצורך במלח, פלפל שחור וקינמון.
מכניסים לעגבניות ולפלפלים מעט סוכר חוםץ מכניסים את התערובת. סוגרים עם מכסה העגבניות והפלפלים שקצצנו. מורחים בשמן זית את העגבניות והפלפלים. להוסיף שמן זית לתבנית ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל- 50-40 דקות כאשר מידי פעם מוסיפים את הנוזלים שמצטברים בתחתית התבנית על העגבניות והפלפלים.
מוסיפים עם ההגשה מעט עלי נענע מעל.
הערה: ניתן לעשות את המנה בתוספת בשר טלה טחון, אותו מוסיפים לאורז במהלך הבישול שלו. יש להוסיף כ- 300 - 500 גרם בשר לכמות שצויינה.