סרדינים כבושים על מצע של שומר
פורסים את השומר לרצועות דקות ומשרים בשמן הזית, מיץ הלימון והמלח כשעתיים.
בעזרת סכין חדה פותחים את הסרדין לאורכו, מכיוון הראש לזנב, ובעזרת שתי אצבעות עוברים לאורך האדרה כדי לחשוף אותה. מושכים את האדרה החוצה מכיוון הזנב עד הראש, יחד עם הראש. פורשים את הסרדין ומשטחים אותו, וממשיכים כך עם כל הסרדינים.
אם משתמשים בעלי גפן טריים, חולטים אותם במים רותחים לדקה ומסננים. מניחים מסננת רחבה מעל קערה. מסדרים בתוך המסננת שיכבה של עלי גפן ומפזרים עליה מעט מלח גס וגרידת לימון, מניחים שיכבה של סרדינים (פרושים ושטוחים) ומפזרים גם עליהם מעט מלח גס וגרידת לימון. ממשיכים לסדר כך שכבות של עלי גפן, מלח, לימון, סרדינים ומלח. מכסים ומאחסנים במקרר 12 שעות.
המלח גורם לסרדינים להפריש נוזלים, ועלי הגפן נותנים להם טעם. מוציאים את הסרדינים, שמים בכלי ומכסים לגמרי בשמן זית. אפשר לשטוף את הסרדינים מהמלח אם יש צורך. מגישים את הסרדינים כמו שהם, על סלט השומר. אפשר לשמור את הסרדינים בשמן עד שלושה ימים.