Go Back
הדפס
סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני

סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני

סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח גרמני
תגיות סקאלופס
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לרוטב כרוב חמוץ:

  • 2 + 1 כפות חמאה.
  • 3 פרוסות בייקון עבות חתוכות לקוביות.
  • ½ כוס בצל קצוץ.
  • 1 כוס כרוב חמוץ שטוף.
  • כוס יין לבן יבש.
  • כוסות ציר עוף.
  • ¼ כוסות שמנת מתוקה.
  • 1 כפית חרדל דיזון.
  • 2 כפיות שמנת חמוצה.

חומרים לסקאלופים:

  • 18 סקאלופים.
  • 2 כפות שמן זית.
  • ½ כפית קמח.
  • 1 כפית סומאק.
  • ½ כפית פפריקה מעושנת.
  • ¼ כפית גרגירי כוסברה.
  • ¼ כפית פלפל לבן.
  • כפית פלפל אדום חריף.
  • 1 כפית מלח.

אופן ההכנה

רוטב:

  1. מאדים את הבצל והבייקון בכף חמאה, עד להמסת כל השומן של הבייקון. מוסיפים את הכרוב החמוץ והיין ומבשלים עד שהיין מתאדה. מוסיפים את הציר והשמנת ומבשלים כ- 20 דקות ללא מכסה. מורידים מאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החרדל ושתי כפות חמאה. בבלנדר או עם בלנדר ידני ממחים את המרק לרוטב בעל מרקם חלק ומתבלים במלח ופלפל.

סקאלופים:

  1. מערבבים את הקמח, התבלינים והמלח בקערה. מצפים בתערובת צד אחד של הסקאלופים.

  2. מטגנים את הסקאלופים, כ-3 דקות מכל צד, על מחבת חם עם מעט שמן. מתחילים בצד ללא התיבול. שומרים את שמן הטיגון.

הרכבת המנה:

  1. בצלחת יוצקים רוטב, עליו מניחים שלוש צדפות סקאלופ ומקשטים בכמה טיפות משמן הטיגון.