ספריבס ברוטב צ'אטני מנגו וחמוצית
מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הספריבס.
מוסיפים את הספריבס ומבשלים כ-חמש דקות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מסדרים את הספריבס בתבנית אפיה ויוצקים את הרוטב מעל, כך שהספריבס יהיו שרויים בו.
אופים שעה אחת בחום גבוהה 200 - 220 מעלות.
לאחר שעה מורידים את החום בתנור ל- 180. הופכים את הספריבס ומכסים היטב ברוטב.
ממשיכים לאפות את הספריבס עוד שעה וחצי כאשר הופכים את הספריבס כל 15 דקות ומכסים שוב ברוטב.
בודקים האם הספריבס מוכנים.
הספריבס אמורים להיות נימוחים ומתפרקים מן העצם. אם הם עדיין לא מוכנים ממשיכים לאפות מספר דקות נוספות.
הערה: חשוב לשים לב להצטמצמות הרוטב. הרוטב אמור להיות סמיך אך יש להיזהר שלא ישרף. אם הרוטב מתחיל להראות סימנים של התחלת השרפות ב'צוות התבנית מוסיפים טיפה מים ומערבבים את הרוטב. חשוב לעבור עם הכף על שולי התבנית הפנימים ולגרד את הרוטב.
הערה: אם הספריבס עדיין לא התרככו אבל כבר שחומים מאוד ואתם חוששים שישרפו, בודקים את מצב הרוטב ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום.