Go Back
הדפס
סמיפרדו פיסטוק וחלבה

סמיפרדו פיסטוק וחלבה

סמיפרדו פיסטוק וחלבה

סוג המנה גלידה, קינוח
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות סמיפרדו, סמיפרדו פיסטוק, פיסטוק
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 4 hours
זמן הכנה כולל 4 hours 25 minutes
מנות 6
קלוריות 406 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסמיפרדו:

  • 3 ביצים, מופרדות.
  • 4 כפות סוכר.
  • מיכלי שמנת מתוקה 38%.
  • 100 גרם חלבה מפוררת גס.
  • ½ כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים גס.

לקישוט:

  • ½ כוס שברי פיסטוקים קלויים לא מומלחים.
  • דבש.

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה חסינת חום את החלמונים ואת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים כך שתחתית הסיר לא תיגע במים ומקציפים יחד בעזרת מיקסר 3-4 דקות, או עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מעל הסיר ומניחים בצד.

  2. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף יציב מאוד ומבהיק. מוסיפים לקרם את החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול אחידות, עד שמתקבלת עיסה אחידה.

  3. שמים בקערה בה הוקצפו החלבונים את השמנת המתוקה ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקערת קרם החלמונים והקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, לעיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את החלבה ואת הפיסטוקים ומערבבים בתנועות קיפול אחידות, עד שהם נטמעים בעיסה.

  4. מרפדים תבנית באורך 30 סנטימטר ביריעה גדולה של ניילון נצמד, כך ששוליו ישתפלו הרבה מעבר לדפנות. יוצקים פנימה את העיסה, מחליקים את פניה, עוטפים בשולי הניילון הנצמד, מכסים בשכבה נוספת של ניילון נצמד ומקפיאים שלוש שעות לפחות (עד 3 ימים).

  5. רבע שעה לפני ההגשה: מעבירים למקרר. ההפשרה החלקית הזאת יוצרת את הסמיפרדיות, החצי מוקפאות, המושלמת. בעת ההגשה מחלצים מהתבנית, מסירים את הניילון, יוצקים מלמעלה את הדבש, ומקשטים בפיסטוקים. פורסים ומגישים, אפשר עם עוד דבש ופיסטוקים לכל מנה.