סלמון מעושן ורולדת טרוטה מעל פומפרניקל
מערבלים את הטרוטה ו-170 גרם גבינת שמנת במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב.
מניחים את פרוסות הסלמון המעושן מעל מלבן של ניילון נצמד בגודל 15X20 ס"מ, כשקצוות הפרוסות חופפות. מגלגלים את הפרוסות מהחלק הרחב, ונעזרים בעטיפת הפלסטיק להרמה תוך כדי גלגול. יוצרים גליל כאמור ומהדקים היטב תוך כדי גלגול קצוות הניילון בצדדים. מניחים במקפיא למשך 30 דקות. (הכמויות הנ"ל יספיקו ליצירת 4-3 גלילים).
חותכים כ- 20 – 30 עיגולים מלחם הפומפרניקל ומורחים כל פרוסה בשאריות גבינת השמנת. לאחר התגבשות גלילי הטרוטה, מוציאים מהמקפיא ומסירים את הניילון. פורסים את הרולדה לפרוסות ברוחב של כ-2 ס"מ ומניחים כל פרוסה על עיגול פומפרניקל. מעטרים מלמעלה בעלה שמיר או פטרוזיליה.
מכסים בעטיפת ניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.