Go Back
הדפס
סלמון מעושן ורולדת טרוטה מעל פומפרניקל

רולדת סלמון מעושן וטרוטה על לחם פומפרניקל

סלמון מעושן ורולדת טרוטה מעל פומפרניקל

סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים, נשנושים
סוג המטבח מטבח סקנדינבי
תגיות סלמון מעושן
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 189 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 200 גרם פילה טרוטה מעושן.
  • 200 גרם גבינת שמנת Philadelphia.
  • 350 גרם פרוסות סלמון מעושן.
  • 200 גרם רוסות לחם פומפרניקל.
  • 2 כפות מיץ לימון.
  • קומץ עלי פטרוזיליה או שמיר, לקישוט.

אופן ההכנה

  1. מערבלים את הטרוטה ו-170 גרם גבינת שמנת במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב.

  2. מניחים את פרוסות הסלמון המעושן מעל מלבן של ניילון נצמד בגודל 15X20 ס"מ, כשקצוות הפרוסות חופפות. מגלגלים את הפרוסות מהחלק הרחב, ונעזרים בעטיפת הפלסטיק להרמה תוך כדי גלגול. יוצרים גליל כאמור ומהדקים היטב תוך כדי גלגול קצוות הניילון בצדדים. מניחים במקפיא למשך 30 דקות. (הכמויות הנ"ל יספיקו ליצירת 4-3 גלילים).

  3. חותכים כ- 20 – 30 עיגולים מלחם הפומפרניקל ומורחים כל פרוסה בשאריות גבינת השמנת. לאחר התגבשות גלילי הטרוטה, מוציאים מהמקפיא ומסירים את הניילון. פורסים את הרולדה לפרוסות ברוחב של כ-2 ס"מ ומניחים כל פרוסה על עיגול פומפרניקל. מעטרים מלמעלה בעלה שמיר או פטרוזיליה.

  4. מכסים בעטיפת ניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.