Go Back
הדפס
סלטימבוקה בעיטור שעועית ירוקה

סלטימבוקה

סלטימבוקה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות סלטימבוקה
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנות 6
קלוריות 348 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לגלילות:

  • ק"ג שייטל פרוס לפרוסות דקות ושטוחות.
  • 250 גרם פרשוטו.
  • 350 גרם  גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות.
  • קמח.
  • 4 כפות חמאה.
  • ¼ כוס שמן זית.

לרוטב:

  • ½ כוס גראפה.
  • ¼ כוס בלסמי איכותי.
  • 4 כפות דבש.
  • 2 כפות חמאה.
  • מעט צ'ילי גרוס.

לשעועית:

  • 500 גרם שעועית ירוקה רחבה.
  • מלח להמלחת מי הבישול.

אופן ההכנה

הכנת הגלילות:

  1. מניחים פרוסת שייטל על משטח עבודה. מניחים פרוסת פרשוטו על השייטל. מניחים פרוסת מוצרלה על פרוסת הפרשוטו. מגלגלים לגלילה ומכניסים בה קיסם כדי שלא תתפרק.

  2. מחממים תנור על 125 מעלות.

  3. מקמחים את הגלילה ומנערים את עודפי הקמח. מטגנים את הגלילה בבמחבת בשמן הזית והחמאה כשתי דקות עד שמזהיבה מכל הצדדים.

  4. מעבירים את הגלילות המטוגנות לתבנית ואופים בין 10 ל- 15 דקות. מוציאים את הקיסם.

הכנת הרוטב:

  1. מבשלים את כל חומרי הרוטב למעט החמאה בסיר על אש גדולה. כשכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי מסירים מן האש וטורפים פנימה את החמאה.

הכנת השעועית:

  1. קוטמים את קצוות השעועית. חולטים את השעועית במים רותחים מומלחים קלות עד להתרככות. מסירים מן האש ומסננים את המים.

הרכבת המנה:

  1. מניחים שתי גלילות במרכז הצלחת. מניחים שעועית בין הגלילות. יוצקים רוטב על המנה.