Go Back
הדפס
סלט פטרוזיליה ושקדים

סלט פטרוזיליה ושקדים

סלט פטרוזיליה ושקדים

סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות סלט פטרוזיליה
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 3 minutes
זמן הכנה כולל 48 minutes
מנות 6
קלוריות 155 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 צרורות פטרוזילה קצוצה ללא גבעולים.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 2 כפיות  חרדל דיז'ון.
  • ¼ כוס שמן זית.
  • ¼ כוס שמן.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור.
  • 1 כף סוכר.
  • 2 כפות מיץ לימון.
  • 2 כפות חומץ.
  • 1 חופן שבבי שקדים מולבנים קלויים קלות.

אופן ההכנה

  1. קולים קלות את שבבי השקדים במחבת טפלון יבשה. להיזהר לא להשחים. מצננים.

  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב – שום, שמנים, מלח, פלפל, סוכר, חרדל, חומץ, לימון. כמות הרוטב שנוצרת גדולה מן הכמות הדרושה לשימוש.

  3. קוצצים את עלי הפטרוזילה באופן גס לגודל בינוני ושמים בקערה. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הפטרוזיליה ומערבבים היטב. שמים את כמות הסלט שרוצים, בקערה אישית, ומפזרים מעל את השקדים.