Go Back
הדפס
סלט לוביה

סלט לוביה

סלט לוביה

סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות סלט לוביה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסלט:

  • 1 כוס לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) שטופה.
  • 1 בצל קטן חצוי.
  • 2  שיני שום כתושות.
  • 1 ליטר מים.
  • 1 עלה דפנה.
  • מלח.
  • 2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות.
  • 1 - 2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא גרעינים קצוצים דק.

רוטב:

  • כוס שמן תירס.
  • מיץ מלימון אחד.
  • כמון לפי טעם.
  • 1 שן שום קצוצה.
  • מלח ופלפל לפי טעם.

קישוט:

  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

  1. שמים את הלוביה, בצל, מים ועלה דפנה בסיר בינוני. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה, עד שהלוביה מוכנה אך לא רכה מידי. מתבלים במלח לקראת סוף הבישול. מסננים ומסלקים את עלה הדפנה.

  2. מוסיפים את השום, העגבניות והפלפלים ללוביה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  3. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.