Go Back
הדפס
סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים, נשנושים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות סיגר, סיגר כבש, סיגרים, סיגרים כבש, ראס אל לחנות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 2 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 3 hours
מנות 6
קלוריות 375 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסיגרים:

  • 25 עלי סיגר.
  • מעט קמח מעורב עם מים להדבקת העלים.

למילוי:

  • 25 עלי סיגר.
  • 2 עלי דפנה.
  • 2 ליטר מים.
  • 750 גרם בשר טלה טחון.
  • 2 בצלים פרוסים דק.
  • 4 שיני שום קלופות.
  • 2 צרורות כוסברה טריה.
  • 1 פלפל צילי חריף.
  • 3 כפות חומץ טבעי.
  • 1 כף שטוחה ראס אל חנות.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית פלפל שחור.
  • שמן לטיגון עמוק.

להגשה:

  • טחינה איכותית - אני ממליץ על הר ברכה.

אופן ההכנה

  1. יוצקים את המים לסיר בינוני ומוסיפים את עלי הדפנה. מחלקים את הבשר הטחון לשני כדורים בינוניים ומכניסים למים. מבשלים כ- 35 דקות על סף רתיחה.

    הכנה-של-סיגרים
  2. בתום הבישול מוציאים את כדורי הבשר מן המים. מסננים וטוחנים עם יתר מרכיבי המילוי במעבד מזון. מניחים את התערובת במקרר להתקרר כליל.

    סיגרים-כבש-טחינת-הבשר
  3. מניחים עלה על משטח העבודה. מניחים כף של תערובת המילוי בקצה התחתון של עלה הסיגר. מקפלים את החלק של העלה הקרוב אלינו על המילוי. מועכים ומצמצמים את המילוי באמצעות משיכה של העלה הסיגר העליון אלינו תוך כדי גריפת המילוי. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי, כאילו יוצרים מעין מעטפה. מורחים את העלה בדבק הקמח והמים שהכנו ומגלגלים את הסיגר עד לקצה. במידה ועלה הסיגר גדול מידי או ארוך מידי אפשר לחתוך חלק ממנו באמצעות סכין חד.

    סיגרים-כבש-מגולגלים
  4. מקפיאים את הסיגרים המוכנים למשך 40 דקות לפחות.

  5. בסיר קטן מחממים שמן עמוק לטיגון. מטגנים את הסיגרים להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

    סיגר-כבש-מטוגן
  6. מגישים עם טחינה איכותית בצד.

    סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה