Go Back
הדפס
סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סוג המנה מנות אחרונות, קינוח
סוג המטבח מטבח טורקי, מטבח תימני
תגיות חוויאג, סטולאץ
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 3 hours 35 minutes
זמן הכנה כולל 3 hours 55 minutes
מנות 6
קלוריות 456 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסטולאץ':

  • כוס אורז טחון.
  • 1 ליטר חלב.
  • כוס סוכר.
  • ¼ כפית מלח.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • ½ כפית חוואיג או תמצית שקדים.
  • חמאה לשימון הקערות.
  • סוכר חום לפיזור בקערות..

למרק התאנים:

  • 1 ק"ג תאנים שחורות.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 כפית קינמון.
  • 4 ציפורני ציפורן.
  • מעט מים.

אופן ההכנה

הכנת הסטולאץ':

  1. מערבבים את האורז, הסוכר והמלח. מוזגים מעט חלב תוך כדי ערבוב עד שנוצרת משחה חלקה.

  2. מקטינים האש ומוזגים יתרת החלב תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

  3. מוסיפים את תמצית הוניל והשקדים או חוואיג' ומעבירים לקעריות משומנות ומסוכרות.

  4. מניחים בתבנית מלאה מים עד חציה ואופים בחום של 150 מעלות כשעתיים או עד שהסוטלאץ' מזהיב.

הכנת מרק התאנים:

  1. מבשלים תאנים טריות בכוס סוכר חום, ציפורן, קינמון ומעט מים על אש נמוכה כ 3 שעות. מסננים.