סורבה תפוחים ורום מתובל
מערבבים את כל החומרים יחדיו. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. על הסורבה להיות טיפה מתוק מידי מאחר והקור ימתן את המתיקות כשהסורבה יהיה קפוא.
מעבירים למכונת גלידה. מפעילים לפי הוראות היצרן עד להפיכת הנוזלים לסורבה. מקפיאים עד לשימוש.
במידה ואין מכונת גלידה, מערבבים את כל החומרים. בודקיםם טעמים ומתקנים במידת הצורך. מעבירים את התערובת לתבנית או קערה. ומכניסים למקפיא לשעה. אחרי שעה שוברים את גבישי הקרח שנוצרו בעזרת מזלג. תהליך זה גורם להיווצרות הגרניטה ולא גוש קרח מוצק. חוזרים על התהליך כל שעה לפחות ארבע פעמים. ככל שעושים את התהליך הזה יותר פעמים כך יוצאת גרניטה חלקה יותר.
הערה חשובה: האלכוהול שברום מקשה ואף עלול למנוע את הקפיאה של התערובת. במידה והתערובת לא קופאת יש לדלל אותה קצת בסירופ פשוט ובמיץ תפוחים ולנסות להקפיא שוב.
הסורבה המושלם הוא כזה שיש בו הרבה אלכוהול אבל הוא מצליח לקפוא. עם קצת ניסוי וטעיה מגיעים לתוצאה הרצוייה. הכמויות במתכון אמורות להביא אותכם קרוב לתוצאה אך מאחר ולא כל התפוחים הם באותו גודל ונותנים את אותה הכמות המדויקת של מיץ יתכנו שינויים בכמויות.