Go Back
הדפס
סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות דג סול, סול, סול מרנייר
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 נתחי הליבוט טרי.
  • 500 גרם שרימפס טריים או קפואים גדולים ככל האפשר.
  • 500 גרם יין לבן יבש.
  • 10 בצלי שאלוט קצוצים דק.
  • 30 גרם חמאה ללא מלח.
  • 200 גרם  פטריות שמפיניון חתוכות.
  • 1 לימון.
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%.
  • 500 גרם מולים.
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

  1. טובלים כל נתח דג בקמח, מלח ופלפל. שומרים בניילון נצמד ללילה.

  2. בסיר רחב מרתיחים את היין וחלק מהבצל במשך חמש דקות. מוסיפים את הצדפות, מכסים ומבשלים 3-2 דקות שומרים את בשר הצדפות והרוטב בנפרד.

  3. מטגנים את הדג בשמן כשתי דקות מכל צד, מוסיפים את הרוטב בו התבשלו הצדפות ואת השמנת ומבשלים כחמש דקות באש נמוכה עד שהדג מוכן והתערובת סמיכה.

  4. מטגנים בנפרד בשמן זית את השרימפס ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הצדפות לטיגון קצר ולאחר מכן מערבבים עם השרימפס המטוגנים. את השרימפס והצדפות מוסיפים לדג המכוסה בתערובת הסמיכה. מכסים בפטרוזיליה קצוצה.

  5. ניתן גם להכניס לתבנית אפיה את הדג עם התערובת הסמיכה ל 12 דקות בדיוק ולאחר מכן להוסיף את השרימפס והצדפות והפטרוזיליה. (זו השיטה בה אני השתמשתי)