משמשים ושזיפים ממולאים
מניחים בצל פרוס בסיר עם מעט מים (3-2 כפות), סוכר חום וכרבע כפית קינמון ומאדים על אש קטנה עד שמגיע למרקם ריבה ומשחים.מוסיפים זנגביל קצוץ ומערבבים מספר שניות.
מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת התבלינים, הזנגביל הטחון, שום, ביצה, תפוח אדמה ובצל. שוטפים היטב את השזיפים והמשמשים ומשרים דקות ספורות במים.
מגלענים בעדינות. מרחיבים בעדינות בעזרת אצבע את חלל הפרי וממלאים בתערובת הבשר.מניחים בצורה צפופה על הבצל המבושל.
מערבבים בקערית את השמן, מים, פלפל, מעט קינמון, מלח והזעפרן ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מכוסה למחצה עד שהנוזל מסמיך- כ 30-20 דקות.
מפזרים מעל אגוזים קצוצים. מערבבים לימון ודבש, מבשלים דקה שתיים ומניחים להתקרר.