Go Back
הדפס
מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות אגס בחלב קוקוס, מרק שרימפס, שרימפס מיובש
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למרק:

  • 375 מ"ל ציר עוף.
  • ליטר חלב קוקוס.
  • 1 כפית מלח.
  • 3 חופנים סוכר.
  • 300 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות.
  • 20 יחידות שרימפס טרי ומקולף.
  • ½ צרור כוסברה קצוצה לעיטור.

למחית:

  • 3 כפות שרימפס מיובש (ניתן לרכוש במכולת הסינית).
  • 12 בצלצלי שאלוט.
  • ½ צרור כוסברה.
  • 24 גרגירים של פלפל לבן.

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את הציר וחלב הקוקוס.

  2. מרסקים בממחה את השרימפס המיובש, השאלוטס, הכוסברה וגרגירי הפלפל לבן. מוסיפים המחית לציר ומבשל כרבע שעה על אש בינונית. מאזנים טעם באמצעות המלח והסוכר.

  3. כעשרים דקות לפני ההגשה מרתיחים את המרק ומוסיפים את הדלעת. יש להימנע מבישול יתר של הדלעת ופירוקה במרק.

  4. כשתי דקות לפני ההגשה מוסיפים את השרימפס הטריים. מסירים מהאש ברגע שהשרימפס משנים את צבעם מאפור לאדום (יש להימנע מבישול יתר של השרימפס).

  5. מעבירים לצלחות ההגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה.