מרק שעועית שחורה ודלעת
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מערבבים היטב את 2 כפות שמן הזית, הסוכר, המלח, הפלפל והדלעת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שהדלעת רכה כ- 30 עד 40 דקות.
מחממים את השמן בסיר מרק, מוסיפים את הצ'וריסו ומטגנים כ- 2 דקות.
מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומאדים כדקה. מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום והסלרי ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להשחים, כשמונה דקות.
מסיפים את הכמון, עלי הדפנה והרום ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
מוציאים מהסיר 2 כוסות שעועית (מבושלת) ומעט נוזלים. מעבירים לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים את המחית לסיר ומבשלים כ-30 דקות נוספות להסמכת המרק.
מוסיפים את השעועית וציר העוף ומביאים לרתיחה. מסלקים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהשעועית רכה, כשעה עד שעה וחצי.
מוסיפים את הדלעת לסיר, מתקנים תיבול ומגישים.