Go Back
הדפס
מרק שעועית שחורה ודלעת

מרק שעועית שחורה ודלעת

מרק שעועית שחורה ודלעת

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח פרואני
תגיות מרק שעועית, מרק שעועית שחורה
זמן הכנה 14 hours
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן הכנה כולל 15 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 317 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לשעועית:

  • 3 ליטר ציר עוף או מרק עוף.
  • 4 כוסות שעועית שחורה שהושרתה למשך לילה, שטופה ומסוננת.
  • 1 כוס רום.
  • 200 גרם צוריסו או קבנוס או כל נקניק מעושן אחר חתוך לקוביות קטנות.
  • 3 שיני שום קצוצות.
  • מיץ משני ליים.
  • 2 כפות שמן זית.
  • פלפל חריף קצוץ.
  • 1 בצל קצוץ.
  • 1 פלפל אדום קצוץ.
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים.
  • 2 כפות כמון.
  • 2 עלי דפנה.

לדלעת:

  • 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות.
  • 2 כפות שמן זית.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 כפית מלח.
  • 2 כפיות פלפל שחור טחון.

אופן ההכנה

הכנת הדלעת:

  1. מחממים תנור ל-180 ‏מעלות צלזיוס.

  2. מערבבים היטב את 2 ‏כפות שמן הזית, הסוכר, המלח, הפלפל והדלעת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שהדלעת רכה כ- 30 ‏עד 40 ‏דקות.

הכנת מרק השעועית:

  1. מחממים את השמן בסיר מרק, מוסיפים את הצ'וריסו ומטגנים כ- 2 ‏דקות.

  2. מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומאדים כדקה. מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום והסלרי ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להשחים, כשמונה דקות.

  3. מסיפים את הכמון, עלי הדפנה והרום ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.

  4. מוציאים מהסיר 2 ‏כוסות שעועית (מבושלת) ומעט נוזלים. מעבירים לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים את המחית לסיר ומבשלים כ-30 ‏דקות נוספות להסמכת המרק.

  5. ‏מוסיפים את השעועית וציר העוף ומביאים לרתיחה. מסלקים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהשעועית רכה, כשעה עד שעה וחצי.‏

  6. מוסיפים את הדלעת לסיר, מתקנים תיבול ומגישים.