מרק שומר ואוזו
מסירים מן השומר את הגלדים החיצוניים. קוטמים את הראש והתחתית ושטפים היטב. חותכים לפרוסות ומניחים בסיר בינוני. מוסיפים את שמן הזית וזורים מעט מלח. מטגנים על אש גבוהה עד שהשומר מזהיב ומתרכך קצת.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים לשומר עם ציר העוף ומביאים לרתיחה.
יוצרים בוקה גרני - עוטפים בגאזה את האניס, עלה הדפנה, וגרגירי הפלפל. מכניסים את הבוקה גרני למרק ומבשלים למשך 20 דקות נוספות או עד אשר הירקות רכים מאוד.
מסירים מן האש ומצננים מעט. מסלקים את הבוקה גרני וטוחנים את המרק בבלנדר או על ידי בלנדר מוט. בודקים תיבול, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה מחדש. כשהמרק רותח מוסיפים את האוזו ומבשלים עוד דקה או שתיים.
יוצקים את המרק לקערות ומקשטים עם עירית קצוצה.