מרק מלוחייה
את עלי המלוחייה יש להפריד מן הגבעול, לשטוף וליבש לפני הקיצוץ. מומלץ לשטוף כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.
מכינים "שקית תבלינים" המכילה את ההל (יש לדפוק על ההל בעזרת חפץ כבד, על מנת לפתוח את התרמיל), עלי הדפנה והבצל. מכניסים את "שקית התבלינים" לתוך 2 ליטר מים רותחים מומלחים במעט מלח. מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף מתרכך. מוציאים את העוף ו"שקית התבלינים" מהמרק.
מוציאים מ"שקית התבלינים" את בצל, מרסקים אותו ומחזירים אותו בחזרה למרק.
כותשים את השום וזרעי הכוסברה עם כפית מלח שטוחה. מטגנים אותם על אש נמוכה עד להזהבה ומוספים מיד למרק. מוסיפים את המלוכייה למרק ומבשלים כ 2 - 3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ולמגישים מיד.
במתכון הקלאסי של מלוכייה יש לבשל כוס אורז עם מים שנלקחו מן המרק ולטגן את העוף שבושל במרק עד להזהבה, באותה מחבת בה טוגנו השום וזרעי הכוסברה. שמים 2 כפות אורז גדושות בתחתית הצלחת, עליהן שמים נתח עוף מטוגן ויוצקים מעל את המרק.