מרק ירקות שורש חמצמץ
מקלפים את השורשים וחותכים לקוביות.
צוררים בבד גזה את הכרישה, הבצל הלבן, כ- 20 גרגירי פלפל שחור ושיני השום.
מניחים את קוביות השורש בסיר ומכסים במים. מוסיפים את צרור התבלינים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד להתרככות השורשים. מסננים ושומרים את הנוזלים.
מוציאים את צרור התבלינים וזורקים.
בעזרת מיקסר יד טוחנים את השורשים ולאט לאט מחזירים את הנוזלים לתערובת. ממשיכים בתהליך עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ונשארו נוזלים שופכים אותם, אך מקפידים להחזיר למרק את התבלינים שנשארים בתחתית הסיר.
מוסיפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את מיץ הלימון עד לקבלת החמיצות הרצויה. מתקנים את התיבול ומגישים.
מטגנים את השום בשמן רותח עד להזהבה. מספיגים על נייר סופג וממליחים מיד את פרוסות השום מיד עם צאתן מהשמן.
יוצקים את המרק לקעריות. במרכז הקערה מפזרים עירית קצוצה.יוצרים צורה של מעגל מטיפות שמן זית. מפזרים שיני שום מטוגנות מסביב.